Negativci-sisavci


Ako ste okruženi takvim ljudima, to može negativno utjecati i na vas i vaš život. Izreka “S kim si – takav si” u ovim situacijama može biti sasvim opravdana.

Pozitivne osobe ne vide u svemu tragedije i drame, uvijek nađu neku svijetlu točku u svemu i s optimizmom gledaju naprijed jer “sutra je novi dan”.

Okružite se upravo takvim osobama koje će vam podići životnu energiju, a neće je “ispijati” poput pijavica. Ovo su znakovi po kojima možete prepoznati “negativce”, a kada ste ih prepoznali, odmaknite se od njih.

1. Uvijek su zabrinuti

Negativni ljudi “hrane se” brigama. Uvijek će naći nešto što može i ne može poći po zlu, i taj stav će držati čak i kada im nešto zaista ide u prilog.

2. Pesimisti

Za njih ne postoji svjetlija strana života. Takve osobe ne znaju uživati u životu i sve gledaju “crno”. Gotovo da i nema stvari koja će im izmamiti osmijeh na lice i ne vjeruju u sretne ishode.

3. Ne usuđuju se eksperimentirati

“Tko ne riskira, ne profitira”, poznata je uzrečica, ali negativnim osobama je to nedostižno. Oni nikada ne izlaze iz “sigurne zone” i ne mogu se suočiti s novim strahovima i strepnjama.

4. Stalno se žale

Negativne osobe stalno se na nešto žale i time vas mogu dovesti u mnogo neugodnih situacija i “natjerati ” vas da se osjećate loše. Imaju osjećaj kao da se cijeli svijet urotio baš protiv njih i ne susprežu se požaliti zbog toga ljudima koji ih okružuju. Ali, koliko dugo to možete ili želite slušati? Da, vrijeme je loše, napeto je na radnom mjestu…

5. Isisavaju vam energiju

Fizički i emotivno vas mogu “iscijediti”. Nakon razgovora i nekog vremena provedenog s ovakvim osobama osjećate se kao da vas je vlak pregazio.

Advertisements

Thank you !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s