Očistite organ po organ i bolest će nestati (U tijelu se pravi talog negativnih misli i emocija) …Alergija, tumor…???

Moram ovaj članak  podjeliti sa vama!

Image result for alergije

Ja se borim sa alergijama već godinama i nemože ni jedan doktor a ni ja otkriti što je pokretač tih napadaja svrbeža na licu,oticanja žljezda slinovnica, parotida, kihanja, curenja nosa, gušenja, kašaljanja, pomanjkanja energije i još nadalje. Jel hrana, jel pelud, prašina,dlaka, itd? Ja, sve ovo što sam nabrojila moram uklopiti u svoj buran život gdje moram sasvim normalno funkcionirati i pokušavat ne izgledat  bolesno iz dana u dan !

Svaki put kad MISLIM da sam otkrila UZROK,ubrzo se pokaže da nije to To. Sad sam natovarena lijekovima koje nemogu zamisliti da moram trošiti cijeli život. Shvativši da mi doktori i previše nemogu pomoći , preostalo mi je da sama pronađem srž svega toga.

Istražujem i čitam o alergijama non stop, i čitam forume drugih da bi pronašla odgovor, no svaki je slučaj  za sebe. E sad, ovaj članak koji ću da podijelim sa vama meni ima jako puno smisla. Energija je pokretač svega, pa čak i čovječanstva. Energija je svuda oko nas pa i u nama. Skladištenje emocija niskih vibracija dovodi do presjeka protoka energije i stvara psihičku i emocionalnu neravnotežu, u kojoj se naposljetku tijelo razboljeva.

Ja mislim da sam pronašla svoj odgovor !

Kako se misli i osjećaji talože u tijelu

Stanice tijela ne čuvaju samo hranu, već i sve informacije naših misli i emocija na nivou staničnog sjećanja. Zamislimo to ovako – unutar našeg tijela energija teče kružno između dva pola (pozitivnog i negativnog) i povezuje sve organe. Stanje uma utječe na protok energije. Ako su nam misli negativne, a samim tim i emocije, one će se u skladu s vibracijom koju nose akumulirati u određenim djelovima tijela, odnosno organima. Tako se, na primjer, ljutnja i bijes najvećim dijelom čuvaju unutar jetre, a tuga u područjima srca, pluća, pa čak i debelog crijeva.

Često se pitamo zašto usprkos trudu i želji da promijenimo kvalitetu života, promjena zna biti bolna, a često i dugotrajna. Odgovor leži u programima i uvjerenjima sačuvanim u podsvijesti, u mislima i emocijama koje svakodnevno iznova proživljavamo.

Međutim, kao i sve i emocije se razlikuju po vibraciji. Emocije visoke vibracije poput radosti, zadovoljstva, ljubavi, djeluju vrlo blago i iscjeljujuće, osnažuju naše energetsko polje. Ali, tu su i one manje ugodne, koje vibriraju na nižim frekvencijama kao što su sramota, krivica, tuga… One djeluju agresivno na fizičko zdravlje i na sva naša suptilna tijela.

Svjesno oslobađanje akumulirane negativne energije i emocija niskih vibracija u tijelu nazivamo energetska detoksikacija. To je veoma blag meditativni proces koji donosi fizičko, psihološko i emocionalno iscjeljenje. Kroz njega učimo da budemo svjesni svog tijela, svojih emocija, svojih misli i naposljetku, možda i najvažnije, svog disanja.

Tko napola diše – napola živi

Kako to u praksi izgleda? U trenucima kada postajemo svjesni svojih emocija, započinjemo proces otpuštanja, kroz taj proces oslobađamo se i otpora koji drži te emocije, zato se često kaže kako smo samim osvještavanjem učinili već pola posla. Otpuštanjem otpora usklađujemo se sa onim što uistinu želimo.

Tako, na primjer, otpuštajući sramotu, postajemo sigurniji u sebe i samopouzdanje nam raste. Oslobađajući se bola i tuge, otvaramo prostor za sreću i radost. Energetska detoksikacija ne samo da nas uči da se uskladimo sa svojim emocijama i mislima, već kroz nju učimo da postanemo svjesni i svog disanja. Ima jedna izreka koja kaže: Tko napola diše, napola živi. Jedan od preduvjeta našeg fizičkog, emocionalnog i mentalnog zdravlja je pravilno disanje.

Image result for energija u tijelu

Svjesno disanje – vježba koja nas puni životnom energijom

Cilj svjesnog disanja jeste da unesemo što više kozmičke snage života koju još nazivamo prana. Prana je životna stvaralačka energija koja ispunjava svemir, a najbliža nam je ona koja djeluje u našoj psihi i tijelu. Ona je pokretač naših misli, daje nam fizičku snagu, a pravilnim disanjem akumuliramo je u nervnom sistemu i mozgu, što nam pomaže da ostvarimo čudesne ciljeve.

Pravilno disanje sastoji se od tri ritmična pokreta koji se nježno prelijevaju jedan u drugi. Izvodi se tako što pri udisaju izvlačimo stomak puneći ga zrakom, a zatim ulazimo u drugu fazu disanja širenjem donjih rebara i srednjeg dijela grudnog koša. Treća faza se sastoji od gornjeg dijela pluća i širenja grudnog koša, uključujući ramena, i pritom uvlačimo stomak. Izdišemo istim redosljedom kojim smo udisali, stomak – srednji dio grudnog koša – pluća i ramena.

Nježna masaža unutarnjih organa

Osim svog jakog energetskog djelovanja, pravilno disanje ima veliki učinak i na tjelesno zdravlje. Dijafragma koja se prirodno pokreće stvara blagi pritisak na jetru, stomak i njegove organe. Takvi ritmički pokreti pretvaraju se u nježnu masažu unutarnjih organa.

Napetost u grlu i vratu, kao i u dijafragmi, mogu ozbiljno ometati disanje. U trenucima straha, dijafragma reagira grčenjem, a učestalo grčenje je dobar preduvjet za anksioznost i depresiju.

U procesu energetske detoksikacije, disanje zauzima vrlo važno mjesto, ono nas ujedno dovodi u potpuno stanje relaksacije. Nakupljeni emocionalni, mentalni i fizički stres stvara osjećaj nelagode, nemira i napetosti, kao i grča u tijelu i mišićima, pa tako i osobe često imaju jake bolove u ramenima, vratu i rukama.

Koliko su nam kanali otvoreni, toliko smo otvoreni za život

Sada ćemo na trenutak sagledati tijelo na drugačiji način. Naše srce je centar našeg sistema, međutim, nikako ne bi moglo da funkcionira nepovezano s perifernim dijelovima, tako čineći cjelinu koju nazivamo organizam. Periferne dijelove možemo podijeliti na gornje i donje. U gornjem perifernom dijelu nalazi se glava, čiji su glavni organi mozak, nos i usta. Osnovne funkcije tog dijela tijela vezane su za unošenje hrane i kisika.

Nasuprot tome, imamo donji dio koji obuhvaća donji dio stomka i karlicu, koji su povezani s otpuštanjem, odnosno eliminacijom. Da bi srce moglo da ostvari kontakt s perifernim dijelovima tijela, potrebno je da su kanali koji prolaze kroz pluća i vrat, kao i područje stomaka, otvoreni. Najveće energetske blokade smještene su upravo u tim prolazima. Neke od posljedica takvih blokada su anksioznost, depresija i umor.

Osim što se prekida komunikacija unutar cijelog organizma, takve blokade nas zatvaraju u sebe i odvajaju od cijelog svijeta. Koliko su naši kanali otvoreni, toliko smo otvoreni za život. Da bismo uspostavili kvalitetan, cjelovit odnos sa sobom i svojim životom, potrebno je da otpustimo strahove, emotivne terete i sva ona uvjerenja koja su nas u tome sprječavala. Dubokim pravilnim disanjem otpuštamo mišićnu napetost kao i blokade unutar naših kanala i energetskih centara.

Energetski detoks kod kuće

Energetsku detoksikaciju možete prakticirati i kod kuće tako što ćete najmanje 10 minuta svjesno disati, opuštajući dio po dio tijela. Počevši od glave, mišića lica, vilice, vrata, ramena i tako redom do stopala. Udišete dok vas osjećaj mira i opuštenosti preplavljuje, a izdišete napetost, stres, nemirne misli. Nastojimo umiriti um tako što smo fokusirani na disanje.

Kada ste dovoljno opušteni, spustite svoju svijest u centralni dio tijela, srce. Potpuno se povežite sa srcem. Udišete srcem, izdišete srcem, pritom otpuštajući tugu, razočaranja, bol, sve stare potisnute emocije. Ponekad osoba za vrijeme tretmana doživi snažni nagon za plakanjem. Ta reakcija je proizašla iz duboke tuge potisnute u srcu ili plućima. Često se događa i da osoba proživi neke slike iz djetinjstva, odnosno života koje su stvorile određeni osjećaj usamljenosti, napuštenosti, izdaje ili nekog drugog osjećaja.

Ne analizirajte, što god vam dođe, otpuštajte dubokim izdahom. Toplina, trnci, svjetlost, sve su to senzacije koje možete osjetiti tijekom procesa, čak i trenutnu fizičku bol. Neka vas to ne zabrinjava.

Organ po organ

Kada osjetite duboki mir u svom srcu, možete krenuti sa sljedećim organom. Dopustite svom unutarnjem osjećaju da vas vodi. Spustite svijest u svoju jetru, bubrege ili područje stomka, otpuštajte bijes, ljutnju, ogorčenost, zamjeranje, strahove. Da biste uravnotežili tijelo, važno je raditi i na gornjem i na donjem perifernom dijelu.

Ako ste osoba slobodna u samoizražavanju, tada vam je grleni kanal vjerojatno u redu. Ipak, možda ste nekada odustali od nekog sna i uvjerili se da je to bila najbolja odluka za vas, ali krivica, osuda i nezadovoljstvo duboko su potisnute. Otpustite žaljenje za nerealiziranom idejom, ljubavnim odnosom, poslom. Budite strpljivi sa sobom. Energetsku detoksikaciju ponavljajte onoliko puta koliko je potrebno da bi ste otpustili određenu emociju.

Budite svjesni disanja, to je trenutak duboke tišine u kojem više ništa ne treba da radimo, a sve se savršeno slaže.

Image result for energija u tijelu
Advertisements

Thank you !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s